Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی به مجموعِ فصل ششم سریال "پایتخت" نگاه می‌کنیم این نکته به ذهن متبادر می‌شود؛ چرا آنقدر فیلمنامه شتاب‌زده است و مخاطب را راضی نمی‌کند؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در کنار چهار سریال نوروزی، "پایتخت" هم بعد از کش و قوس‌های فراوان و حاشیه‌های رسانه‌ای، به وعده‌اش عمل کرد و با دو قسمت پایانی فصل ششم خود به پیشواز نوروز رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه توقعات و انتظارات خیلی بیشتر از اتفاقاتی بود که در این دو قسمت افتاد اما پرداختن سریال به موضوع کرونا قابل قبول بود. 

"پایتخت" قرار است از امشب در قالب چهار قسمت روی آنتن برود تا آن دسته از مخاطبینی که نتوانستند خصوصاً دو قسمت پایانی فصل ششم سریال را پیگیری کنند در جریان موقعیت‌ها و اتفاقات خانواده نقی معمولی قرار بگیرند. به همین مناسبت نگاهی به این دو قسمت داشتیم و البته توصیه‌ای برای عوامل پرتلاش و هنرمندِ "پایتخت" که به آن توجه داشته باشند؛ شاید به نوعی احساس می‌شود این نکته و یا نقطه ضعفِ در "پایتخت6" بیشتر به چشم خورد. 

دو قسمت پایانی پایتخت

هیچ خانواده ایرانی را نمی‌توان پیدا کرد که حداقل یک بار "پایتخت" را ندیده باشد. سریالی که با فراز و نشیب‌ها و داستان‌های موفق و ناموفقش به فصل ششم رسید. سریالی که قرار است وارد فصل‌های دیگر و اتفاقات جدیدتری هم بشود. اما حاشیه‌ها و نقدها زمانی سایه‌اش بر این سریال سنگین شد که سال گذشته ایام نوروز، فقدان آن حال و احوال ساده روستایی اتفاق افتاد و یا به قولِ نویسنده و عوامل کار دیگر از آن خانواده معمولی همیشگی خبری نبود. وقتی مروج بی‌حرمتی کوچکترها به بزرگترها، دروغ‌گویی و یا پنهان‌کاری در خانواده شد.

این حاشیه‌ها و اتفاقات، نقدهای بسیاری را رقم زد که در بیشتر آن‌ها به فقدان فیلمنامه و راهبرد اصلی داستانی اشاره شده بود. نکته‌ای که بعدها خود سیروس مقدم و عوامل این سریال و حتی معاون جدید سیما هم به آن اشاره کردند. با همه این حاشیه‌ها و جنجال‌ها بر سر دستمزدها و نوعِ ساخت، دو قسمت پایانی فصل ششم ساخته و روی آنتن رفت. باز هم شتاب‌زدگی در فیلمنامه و عجله در ساخت دیده می‌شد. به نوعی انگار عوامل برای رفع تکلیف وارد میدان شدند تا کاری بسازند و بروند. چون انتظارها و توقع‌ها از سریال "پایتخت" بیشتر بود. 

شتاب‌زدگی در فیلمنامه با دادگاهی بی‌اساس

شهرام خرازی‌ها کارشناس ارشد مدیریت رسانه، سریال "پایتخت" را مجموعه‌ای تثبیت شده می‌داند که حتی مردم روی عیب‌هایش با اغماض چشم می‌بندند و این مجموعه را می‌پذیرند. اطمینان می‌دهم که سری‌های بعدی هم ساخته شود همچنان در جذبِ مخاطب، موفق خواهد بود. سیروس مقدم و محسن تنابنده جزو هنرمندان توانمندی‌اند که هیچ تردیدی وجود ندارد اما باید به این نکته هم توجه داشته باشیم که بقیه کارگردان‌ها و فیلمنامه‌نویسان سریال‌های تلویزیونی هم نتوانستند خودشان را تا این سطح بالا بکشند.  چون پایتخت به یک سریال معیار تبدیل شده است.

بخشی از موفقیت پایتخت مربوط به توانمندی عواملش است و بخشی هم به قدمتش برمی‌گردد. اگر دیگرانی بودند که می‌توانستند مجموعه‌های خوبی مثل "پایتخت" بسازند و به کار خودشان هم تداوم بدهند آن وقت شاهد مجموعه‌‌های خوبی در تلویزیون بودیم که در رقابت با یکدیگر ارتقاء کیفیت  پیدا می‌کردند. اما تا حدودی معلوم بود که فیلمنامه دو قسمت پایانی، فیلمنامه‌ای شتاب‌زده است.  

در قسمت ما قبل آخر، نقی معمولی در دادگاهی به اتهام انتقال کرونا به پدرزنش محکوم می‌شود. اتهامی که از نظر حقوقی پایه و اساس ندارد. "پایتخت" جدید از نقطه شروع حرکت فیلمنامه نشان می‌دهد که ضعف دارد اما تنابنده آنقدر توانمند است که با دیالوگ‌نویسی حرفه‌ای این نقص را بپوشاند؛ مردم ایران، کاراکترهای پایتخت را مثل اعضای خانواده‌شان پذیرفته‌اند و با همه نواقصش این کار را دوست دارند. 

چرا "پایتخت6" آبروی پایتخت‌های قبلی را برد؟

نکته‌ای که باعث شد تا فصل ششم را به جایی برساند که قابل دفاع نباشد، عدم طراحی درست فیلمنامه "پایتخت" است. این فصل نه تنها خوب شروع نشد بلکه سرانجام مطلوبی هم نداشت. شاید به ظنّ بسیاری، "پایتخت" با این رویه، به موفقیت چند سری قبل خودش هم لطمه زد. انگار فقط سازندگان دور هم جمع شدند تا پایتخت دیگری شکل بگیرد و هیچ محتوا و مفهوم ماندگاری از خودش به یادگار نگذاشت. در صورتیکه همیشه از "پایتخت" و "پایتختی‌ها" انتظار می‌رفت تا در جهت ارتقاء محتوا قدم بردارند اما با وجود انتظار و توقع فراوان، این اتفاق نیفتاد. شاید بتوان گفت تنها ابزاری که می‌تواند دوباره "پایتخت" را سرپا کند، قصه مناسب و طراحی درست است. البته از نویسنده این دو قسمت یعنی محمد تنابنده، سریالی را به یاد داریم که در زمانِ خودش، مورد استقبال بیننده قرار گرفت و نیاز است در ادامه راه با تمرکز بیشتر کنارِ برادر توانمند و خلاق خودش محسن تنابنده، "پایتخت" را در سری هفتم به جایگاه خودش برگردانند. 

نظر قابل تأمل سیروس مقدم!

سیروس مقدم کارگردان "پایتخت" در برنامه "سریالیست" شبکه یک سیما حضور پیدا کرد و درباره این دو قسمتِ پایانی گفت:  یک ماه تصویربرداری دو قسمت پایانی را داشتیم. به اعتقاد من کسی که 6 فصل با پایتخت همراه بوده به جز پایتخت 1، این دو قسمت را پایتختی‌ترین پایتختی می‌داند که ما کار کردیم. از نظر شخصیت‌هایی که در قصه وجود داشت، سلامت روابط، سادگی روابط، ایثار و از خود گذشتگی آدم‌ها به نفع همسایه، فامیل، دوست و همسر را داشتیم. در 40 سال اخیر که سریال‌سازی به شکل‌های مختلفی کار شده است، شاید برای اولین بار بود که محوریت اصلی یک سریال خانواده است. در این خانواده همواره دوستی و آشتی برقرار نیست، اما نتیجه‌اش به دوستی ختم می‌شود.

 آیا نوروز 1401 وعده فصل هفتم محقق خواهد شد؟

همان‌طور که سیروس مقدم در دو قسمت قبل به برنامه "سریالیست" آمد و توضیحاتی درباره دو قسمت باقیمانده "پایتخت" و اتفاقات دیگر این مجموعه تلویزیونی تأکید کرد از فصل هفتم و تولید آن هم صحبت کرد که شرایط به مراتب سخت‌تر از فصل‌های دیگر خواهد بود. 

کریمی به عنوان مجری برنامه "سریالیست" به هنگام اعلام "پایتخت6" به عنوان فینالیست، گفت: ان‌شاءالله با قولی که از آقای سیروس مقدم گرفتیم سال 1401 "پایتخت7" را در شبکه یک سیما داشته باشیم. سریالی که مثل دیگر اتفاقات نوروزی، به سنتی تبدیل شده که مخاطب همیشه پیگیر ساخت و تولید آن بوده و هست. 

** پیش از این حمید شاه‌آبادی معاون سیما در نشست خبری درباره ساخت فصل هفتم سریال پایتخت، گفته بود: تصمیم ما برای ساخت پایتخت 7 جدّی است و صحبت‌های ما انجام شده و ما فقط به خاطر اینکه عجله‌ای نداشته باشیم که به کنداکتور نوروزی برسد به همین خاطر روی کیفیت و محتوا تأکید داشتیم فیلمنامه باید نوشته شود و از این جهت پایتخت 7 را برای نوروز 1400 نداشتیم چراکه برای ما محتوا و فیلمنامه بسیار مهم است.

دو قسمت اخیر نشان داد که "پایتخت" به یک نفس تازه نیاز دارد، چرا که در فصل ششم و خصوصاً این دو قسمت پایانی از آن وسواس‌ها و ظرافت‌های فیلمنامه و طراحی خبری نبود و باید دید تنابنده چه تصمیمی را برای ادامه این سریال می‌گیرد و چه سرانجامی در انتظار این سریال پرمخاطب دنباله‌دار است؟

تلویزیون در ماه رمضان چه سریال‌ها و برنامه‌هایی دارد؟تکرار|لابی‌های پشت صحنه پربیننده‌های تلویزیون!/ شفاف‌شدن قراردادهای صدا و سیما اینجا به کار می‌آیداولین تیزر سریال رمضانی شبکه سه منتشر شدتوضیحات علیرضا مسعودی درباره علت ساخت سریال "نوروز رنگی"/ اخلاقیاتمان عوض شده استنگاهی به یک سریال با ایده و یک سریال بی‌سر و صدا/ وقتی "نوروز رنگی" یادِ دوران خوش خانواده‌های ایرانی را زنده کرددو سریال صدرنشین نوروز زیر ذره‌بین نقد| راه رفتن سعید آقاخانی روی لبه تیغ؛ "گاندوی خوش‌ساخت اما بی‌نظم

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه یک رسانه ملی تلویزیون سریال شبکه یک رسانه ملی تلویزیون سریال دو قسمت پایانی دو قسمت سیروس مقدم حاشیه ها یک سریال فصل ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۰۶۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت

به گزارش خبرآنلاین ،بد جویدن نه تنها باعث لبخند غیر جذاب می شود، بلکه می تواند سلامت عمومی فرد را به خطر بیاندازد. در بعضی از موارد جدی، نه تنها استخوان فک و چانه به خطر می افتد، بلکه می تواند مشکلاتی در هضم و یا حتی در قلب و عروق فرد را نیز ایجاد کند و همچنین ممکن است که ویژگی های صورت در فرد بهم بریزد که در این قسمت از بخش سلامت نمناک به آن ها اشاره کرده ایم.

نمناک در خبری نوشت:نشاید هرگز به این فکر نکنید که بد جویدن غذا این چنین می تواند روی ظاهر و سلامت بدن شما تاثیر گذار باشد اما بهتر است واقع بین باشید و بعد از مطالعه ی این مطلب علمی هر نوع غذا و خوراکی را به صورت صحیح یعنی با استفاده از هر دو طرف فک بجوید چرا که استفاده از یک سمت فک برای جویدن یا فشار بیش از حد به دسته ای از دندان ها برای جویدن غذا دقیقا همان اشتباهی است که باعث ایجاد نازیبایی در صورت مان شده است.

عوارض جویدن نادرست غذا روی صورت و چهره ۱. عدم تقارن صورت:

مقدار کمی ناقرینگی در صورت نمی تواند ظاهر بد را ایجاد کند اما در صورت شدید شدن شاید کمی غیر طبیعی شود و اگر شخصی طرز جویدن نامناسب را داشته باشد، ناقرینگی شدید در بالای صورتش به وجود می آید مثلا اگر یک کودک دندانش را در سن پایین از دست دهد یا اگر یک جوان دندان هایش کامل نباشد، دهان او شکل غیر طبیعی به خود می گیرد:مثلا یک طرف صورت او پایین تر از قسمت دیگرش می باشد و ممکن است یک چشمش پایین تر از چشم دیگر باشد.

اگر مشکل از دست دادن دندان یا بد جویدن حل نشود، ناقرینگی صورت می تواند در طول زمان شدیدتر شود.

۲. انحنای ستون فقرات و نامتعادل بودن بدن:

اگر یک فرد جویدن نامناسب داشته باشد، می تواند با کمری گرد روبرو شود که روی فعالیت های فیزیکی او تاثیرگزار خواهد بود و این اتفاق برای کسانی بیشتر می افتد که سبک زندگی ناسالمی دارند و تاثیر این خمیدگی ستون فقرات زمانی مشخص می شود که فرد شدیدا خسته باشد.

۳. برآمدگی بالای دندان و چانه از عوارض جویدن نادرست غذا:

سه نوع از این مشکل وجود دارد.

کلس ۱: دهان به حالت عادی بسته می شود اما یکی از ردیف دندان ها جای کافی را ندارد و با ردیف دیگر در خط موازی قرار نخواهند گرفت.

کلس ۲: ردیف بالایی دندان ها جلوتر از ردیف پایین هستند و بیرون زده می باشد و هنگام بسته شدن دهان روی یکدیگر قرار نمی گیرند.

کلس۳: لب ها روی هم هستند اما چانه پایین به شدت جلو زده است.

۳. کلیک کردن و درد چانه :

در این حالت، مفصل فرد در قسمت چانه مشکل دارد و به همین دلیل بعضی از این افراد ممکن است درد مفصل را احساس کنند یا صداهایی مثل کلیک کردن را در این قسمت بشنوند که این صداها معمولا هنگام حرکت چانه رخ می دهد و هیچ درمان جدی برای این مشکل نیاز نیست اما بهتر است که برای راحتی فرد این مشکل را برطرف کرد.

۵. سردرد از عوارض جویدن نادرست غذا:

اگر دندان ها به خوبی بسته نشوند، باعث می شود که فرد برای جویدن غذا فشار زیادی را به دندان هایش وارد کند و گاهی اوقات این اتفاق باعث درد در عضلات چانه می شود که می تواند به شقیقه نیز سرایت کند و این درد فقط در هنگام جدیدن غذا ایجاد نمی شود. بخش سلامت دهان و دندان نمناک اشاره کرده است که اگر دندان های عقبی اجازه ندهند که چانه به طور طبیعی حرکت کند، عضلات چانه در این زمان ها کشیده می شوند و این موضوع باعث می شود که حس ناخوشایندی در شقیقه ها داشته باشید که به این مورد سردرد عصبی می گویند و در موارد شدید تر این اتفاق می تواند باعث شود که نتواند به خوبی دندان هایش را باز و بسته کند.

اگر می خواهید بینید که دندان ها باعث سردرد شما شده است یا خیر، آن ها را به محکمی روی هم پرچ کنید و اگر حس کردید که سردرد شما بدتر شد، حتما باید به ارتودنتیست مراجعه کنید.

۶. اشتباه جویدن غذا و مشکلات مربوط به حالت صورت و پیری زودرس:

رشد جمجمه در کودکی و جوانی متوقف نمی شود و بعضی از تعییرات آن ممکن است در جوانی نیز رخ بدهد و جویدن نامناسب می تواند کل صورت فرد و حالت گونه ها، گوشه های لب ها را تحت تاثیر قرار دهد و صورت شما حالتی افتاده پیدا می کنند.

فقدان یا وجود دندان عقل نیز می تواند باعث به وجود آمدن این مشکلات شود و بسیاری از سلبریتی ها دندان عقل خود را می کشند تا گونه هایشان برجسته تر نشان دهد، اگرچه که در بیشتر موارد این کار باعث لاغر شدن صورت نخواهد شد.

این تغییرات در صورت می تواند باعث ایجاد چین و چروک در صورت فرد شود و ممکن است که این اتفاق در یک طرف صورت بیشتر مشخص باشد.

۷. اشتباه جویدن غذا و خطر دندان های آسیب دیده:

اگر سطح دندان شما از حرکت طبیعی چانه جلوگیری می کند، مینای آن ضعیف تر می شود و دندان را برای حضور باکتری در خود مستعد می کند و هنگام جویدن غذا، خطر شکسته شدن دندان نیز برای فرد در این حالت وجود خواهد داشت پس بهتر است که دندان آسیب دیده را ترمیم کنید و این کار راحت تر از آن است که حتی فکرش را هم می کنید.

۸. هضم و گوارش ضعیف با بد جویدن غذا:

اگر فردی با چنین مشکلاتی روبرو باشد و نتواند غذا را به خوبی بجود، غذا به خوبی در معده او جای نمی گیرد و باعث می شود که هضم و گوارش صحیحی نداشته باشد و این مشکلات می تواند باعث رفلاکس اسید معده، نفخ شکم، اسپاسم و باد شکم شود. به علت اینکه نمی توان دندان را به خوبی مسواک زد، باکتری در دندان باقی می ماند و باعث می شود که سیستم گوارش دچار مشکل شود.

۹. مشکلاتی در صحبت کردن با جویدن نادرست غذا:

مطالعات نشان می دهد که مشکلات جویدن می تواند در تولید کردن صدا توسط فرد نیز مشکل ایجاد کند. قسمت بالای چانه در این حالت دچار آسیب می شود و نمی توان صدا ها را توسط آن تولید کرد و باعث می شود که فرد صداها و حروف را نا واضح ادا کند.

۱۰. مشکلات قلبی و تنفسی با بد جویدن غذا:

در مورد سوالی که یکی از کاربران با بخش سلامت نمناک مطرح کرده بود باید در این قسمت پاسخ دهیم که اگر این مشکل یعنی جویدن نادرست غذا و ساختار نامناسب دندانی درمان نشود، می تواند نتایجی مثل اسپاسم ماهیچه، مشکلات تنفسی در طول خواب، سایش دندان، بیماری های انسداد ریه و حتی مشکلاتی در سیستم ایمنی فرد شود.

محققان به وجود رابطه ای بین این مشکل و نزدیک بینی دست پیدا کرده اند و موارد شدید مشکلات جویدنی می تواند باعث مشکلات قلبی و فشار خون بالا شود و گاهی اوقات بین دندان های این بیماران لوازمی را قرار می دهند که بتوانند راحت تر دهان خود را ببندند و از فشار وارد شده روی دندان ها بکاهند.

۱۱. افزایش حساسیت دندان:

اگر چانه به خوبی سر جای خود بسته نشود و یا به تلاش زیادی برای جویدن غذا نیاز داشته باشد، می تواند باعث آسیب به استخوان نزدیک دندان شود و در نتیجه لثه ها شکل طبیعی خود را از دست می دهد و پوست آن ها نازک می شود و این اتفاق باعث می شود که دندان ها نسبت به دما، شیرینی، نمک و حتی برخورد فیزیکی مثل مسواک حساسیت بالایی پیدا کنند .

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902361

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی عجیب و غریب سریال گناه فرشته!
  • عکس| پیشنهاد عجیب و غریب ایلان ماسک به حامیان فلسطین
  • نرخ سرسام‌آور سریال‌سازی تلویزیون فاش شد
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • (ویدئو) سکانسی از قسمت جدید افعی تهران در فضای مجازی وایرال شد
  • دلیل عجیب و غریب تعطیلی یک تالار در خرم‌آباد
  • ظاهر عجیب و غریب پهپاد نظامی ساخت هند!
  • ورود باربی به دنیای ابرقهرمانانه
  • تاثیر عجیب بد جویدن غذا روی زیبایی صورت
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟